Инцидентът станал около 12.40 часа, съобщиха за Дир.бг от пресцентъра на МВР. Майката и бебето са транспортирани с частен автомобил до "Пирогов", уточниха от оттам. Полицейският автомобил е на отдел "Сигнално-охранителна дейност" (СОД)-СДВР.
Момченцето Веселин Емилов, което е на година и 6 месеца, е с охлузвания по главата. То е било прегледано от неврохирург, коремен и гръден хирург, травматолог. Направена му е и ехография. Мнението на специалистите е, че детето няма сериозни наранявания и може да бъде освободено от болницата.
34-годишната майка Ивелина Емилова си е ударила главата, но до последно е отказвала медицински преглед. Все пак по настояване на лекарите се е съгласила да бъде консултирана от неврохирург и гръден и коремен хирург.
Генералният комисар на МВР Калин Георгиев е разпоредил на директора на Столичната полиция вътрешна проверка във връзка с инцидента, съобщиха от МВР, предаде БТА.
По първоначални данни служебният "Опел Астра" се е движел с включена сигнализация, след като екипът бил изпратен да реагира на сигнал. Майката и детето са закарани веднага в "Пирогов".
Генералният комисар е бил в болницата, за да се запознае със състоянието им. След прегледи те са били освободени. Мястото на инцидента е посетено от следовател от Столичната следствена служба. Извършен е оглед. На шофьора е направена проба за алкохол с дрегер, като резултатът е отрицателен.
Материалите по случая ще бъдат предадени на прокуратурата. Вижте къде е станал инцидентът