Ремонт за смяна на мантинели на АМ "Струма" блокира движението към Гърция.

Шофьори алармират, че вече се е образувала 5 км тапа от коли, пътуващи в петъчния ден за южната ни съседка, а препоръката на местите жители е да се ползва стария път.

АПИ предупреди още вчера, че движението от км 88 до км 97 на АМ "Струма" в област Благоевград трябва се осъществява с повишено внимание поради подмяна на мантинели. Участъкът е обозначен с пътни знаци и е създадена организация на движение.

От АПИ предупреждават още, че в събота - 5 август, от 13:15 ч. до 19 ч., ще се ограничи движението по път I-7 Велики Преслав - Иваново за провеждане на автомобилно рали "Стари столици".

Трафикът към Иваново и Върбица ще се отклонява от път І-7 Шумен - Върбица при кръстовището за Драгоево, ще продължи по път III-7302 Драгоево - Златар - Смядово, след което по път II-73 Шумен - Карнобат и по път III-7304 Риш - Тушовица - Върбица.

За пътуващите от Върбица към Велики Преслав и Шумен движението от път І-7 Ямбол - Шумен при Върбица ще се пренасочва по път III-7304 Върбица - Тушовица - Риш и ще продължи по обходния маршрут: път II-73 Шумен - Карнобат - път III-7302 Смядово - Златар - Драгоево.