Почти е потушен пожарът в завода за фуражи в Ловеч, който избухна снощи малко преди 18:30 ч. в склад за кучешки храни. През цялата нощ над 40 огнеборци, подпомагани от работници, са гасили пламъците, съобщи комисар Петър Петров, директор на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Ловеч, цитиран от БТА.

"Няма вече огнища, има съвсем малки, доизгасяваме. Пожарът е почти ликвидиран. Ще останем тук колкото е необходимо, за да може спокойно да започне разчистването на остатъците от изгорелите материали и конструкцията на склада. Запазена е част от сградата, котелно помещение, хидрофорна уредба и техническо помещение. Иначе останалата част, където е била складирана продукцията, е унищожена", добави комисар Петров.

Той каза още, че няма пострадали огнеборци и хора от персонала, които са помагали през нощта.

Не са засегнати съседни на изгорелия склад сгради в завода, както и производството. Днес започват огледи на място, за да се установят причините за пожара.

"Трябва да се поизчака малко, за да се вдигне димът, да падне температурата, за да може да се влезе вътре в склада. Огледът ще бъде извършен от служители на областната дирекция на МВР - Ловеч, под надзора на Окръжната прокуратура, за изясняване на причините", посочи директорът на РДПБЗН.

Води се и разследване за инцидента под ръководството на Окръжната прокуратура. Предстои да се изчисляват и щетите.