51-годишният шофьор на камион, който предизвика тежката катастрофа в Айтос, при която загина жена, е с положителна проба за наркотици. Това съобщи пред журналисти директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Инцидентът стана около 12.40 ч. днес на ул. "Хаджи Димитър".

"В продължение на близо 2 километра шофьорът на камион "ДАФ", с бургаска регистрация, който е бил натоварен със зърно е ударил общо 12 автомобила, включително микробуси. Шестима общо са пострадалите, а една 28-годишна жена е загинала", уточни Калоянов.

Шефът на бургаската полиция каза още, че причина за катастрофата е високата скорост, с която се е движел водачът на тежкотоварния автомобил. Експертиза ще покаже с каква скорост точно се е движел.

Пробата за наркотици на 51-годишния мъж е дала положителен резултат за метамфетамин и отрицателна за алкохол.

Всички пострадали са транспортирани в УМБАЛ-Бургас, като са настанени в интензивно отделение с различни по степен и вид травми. Най-тежко е състоянието на 35-годишна бременна жена, като лекарите се борят за бебето й.

В лечебното заведение е и шофьорът на камиона, който е с наранявания в гръдния кош. Той ще бъде настанен в хирургията под полицейска охрана.

Разследването наблюдава и окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, който също пристигна на място.