Трагедия на пътя отвори черната статистика с пътнотранспортни произшествия за 2024 година.

Шофьор на камион е загинал при катастрофа по пътя Русе-Бяла в първия ден от новата година. Инцидентът е станал след разклона за село Пиргово, съобщи БТА, като се позова на Спешна помощ в крайдунавския град.

Сигналът за катастрофата е подаден след 16:30 часа . По първоначална информация шофьорът на камиона е катастрофирал, след като е излязъл от пътя.

Веднага на място са изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ. Медиците само са констатирали смъртта на мъжа. Причините за инцидента се изясняват.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че движението в района на инцидента е затруднено и се осъществява в едната лента. Трафикът се регулира от полицейски екипи.

Временно движението по път I-5 Русе - Велико Търново след разклона за село Пиргово се осъществява двупосочно в една лента заради произшествието..

Инцидентът става на място, наситено с катастрофи през годините. Именно заради това на 3 декември започна и дълго отлаганият строеж на автомагистралата "Русе - Велико Търново".

МВР съобщи, че в рамките на изминалия ден са установени 22 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, а шофиралите след употреба на наркотици са 11. 7 987 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, информира БТА. Съставени са 1 622 фиша и 386 акта за нарушения