Шофьорът без книжка, който блъсна с автомобил дете на колело в Бяла Слатина и избяга, вече е освободен след разпит. Той дори застана пред камерата на bTV, за се оправдае. 9-годишното момче е в болницата във Враца под лекарско наблюдение, няма опасност за живота му, но е много уплашено. Стресирано е друго дете, което карало велосипед заедно с него, но не е било блъснато от колата.

"Детето се паникьоса и се удари в мен, аз се стреснах и избягах", каза Радослав Пенкинов.

Той твърди, че се качва на автомобила едва за втори път, въпреки че няма свидетелство за правоуправление. Избягал от мястото, защото се уплашил. И сега се извинява на родителите. Те обаче недоумяват как е възможно този човек да е на свобода.

"Оказа се проблем да се образува досъдебно производство, трябва дете ли да умре, за да бъде образувано?", попита известният криминален психолог Тодор Тодоров, преговарял с похитители, който е баща на детето, станало свидетел на инцидента.

Той изрази възмущението си и от Спешна помощ, където дори не подали сигнал в полицият да задържи шофьора, защото той казал, че има епилепсия. Лекарите изобщо не проверили това и се оказало, че не страда от болестта. Пенкинов призна, че просто понякога губел съзнание.