Кметът на търговищкото село Ловец Димитър Алексиев е човекът, за когото МВР съобщи, че е застрелял кокер шпаньол и е ранил хъски в друго местно село - Васил Левски, съобщиха пред "24 часа" от Районната прокуратура в Търговище. Мотивите му още не са ясни.

От полицията съобщиха, че вчера е доведен 64-годишен мъж от с. Ловец, за когото е установено, че на 4 януари е стрелял по домашните кучета на 25-годишна жена със законно притежавано ловно оръжие - пушка "Восток Биатлон 4", калибър 5,6 мм. 

Снимка: Facebook

От прокуратурата заявиха, че предстои да бъде повдигнато обвинение на кмета, но се чакат резултатите от някои назначени в хода на разследването експертизи, включително и от аутопсията на убитото куче. Ако бъде признат за виновен, Алексиев може да получи присъда до 3 години лишаване от свобода и глоба до 5000 лева.

Снимка: Facebook

В с. Васил Левски разказват, че кметът на Ловец, който от скоро станал ловец, бил извикан от кравари в тяхното село, с които се познавал, за да ги отърве от бездомна кучка, която често раждала безпризорни малки и това създавало проблеми. Той се отзовал, но след като не открил нарочената за жертва, по неясни причини насочил пушката си към кокера и хъските. Нямало как да се е объркал, защото разстрелът станал по светло. Животните са домашните любимци на съпругата на животновъда.

Въпреки че краварите твърдели, че няма да търсят отговорност от стрелеца и не са подавали жалба, институциите в Търговище са се самосезирали по случая, след като той нашумя.

Снимка: Кадър от БНТ

Димитър Алексиев е избран за кмет с бюлетината на БСП.