Седмокласник е влязъл в столично училище с газов пистолет, твърдят родители пред Нова телевизия. Това е станало в 60-о училище "Св. Св. Кирил и Методий" в квартал "Бенковски".

В последствие пистолетът изчезва от раницата на момчето, което го е внесло, и още не е намерен.

За щастие нищо фатално не се е случило от инцидента, но родителите заплашват да не пускат децата си на училище.

Маги Тодорова - майка на момиче в 7 клас на училището, е подала сигнал за случилото се. Тя разказва, че в петък съученик на дъщеря й размахал газовия пистолет в едно от междучасията."От вкъщи го е донесъл", смята Тодорова. "Започва да го размахва пред децата, да се хвали с него".

Децата от класа са потвърдили за случката пред директора на учебното заведение Илияна Кръстева. Тя веднага е уведомила родителите на момчето. Бащата заявил, че не знае за провинението на сина си и че пистолетът е стоял заключен в каса. След като отишъл да провери, се оказало, че оръжието не е в касата.

"Помолих родителите да пуснат жалба по надлежния ред във Второ РПУ. Аз уведомих кварталния, който пусна доклад от мое име и от името на училището във Второ Районно управление, разговаряла съм с инспекторите там, разговаряла съм с кмета на Столична община "Сердика". С него се договорихме да изпратят психолозите на общината да разговарят с класа и с детето. Училищният психолог също е уведомен. Той също ще работи с класа и ще проведем срещи с родителите на това дете и на други, които са засегнати в случая. На 19-и ще имаме такава среща в училище", каза Илияна Кръстева.

Момчето, носило газов пистолет в училище ще бъде наказано според правилника на училището. "Аз смятам, че детето има проблеми и то трябва да работи и с психолог".