Шестима са в болница след катастрофа между видинските села Арчар и Добри дол. Ударили са се микробус с пловдивска регистрация, пътуващ в посока Арчар, и лек автомобил с видинска регистрация, пътуващ в посока Добри дол.

От Областната дирекция на МВР съобщиха, че в 15:30 часа на тел 112 е получен сигнал за пътно-транспортно произшествие след село Арчар, в посока Монтана. 

Към мястото незабавно са насочени екипи на Центъра за спешна медицинска помощ, полицията и пожарната. Шофьорът на колата е пътувал сам, а в буса е имало пътници. Предполага се, че 22-годишният водач на буса е загубил контрол над управлението. 

Местни сайтове цитират очевидци, според които се наложило огнеборците да режат с флекс ламарините, за да извадят пострадалите. 

Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ във Видин Станислав Поломски съобщи, че на място са изпратени шест линейки:

"Трима са с черепно-мозъчни травми, другите явно са по-леки. Докарахме ги всичките в болницата. Сега са на изследвания един по един. От тримата с черепно-мозъчни една жена е по-зле, с гръбен капак, но прогнози не мога да дам. Изследванията ще покажат по-точно. Може би ще се наложи транспорт до София".

Пътят след Лом и Видин е затворен. От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че обходният маршрут е през Арчар - Дунавци - Димово - Ружинци - Дреновец - Тополовец - Добри Дол и назад. Трафикът на място се контролира от "Пътна полиция".

Оперативната група на Областната дирекция на МВР извършва оглед на местопроизшествието.