Седем деца на възраст от 2 до 14 години загинаха заедно с майка си тази нощ при пожар в дома им в Шарли сюр Марн - на стотина километра източно от Париж. Това съобщиха жандармерията и огнеборци, предаде Франс прес и Le Figaro.

Бащата на семейството бе изнесен с тежки изгаряния от сградата, разположена в центъра на градчето с 2600 жители, и настанен в болница.

Децата - пет момичета и две момчета, и родителите им са спели на втория етаж, когато е избухнал пожарът, уточни жандармерията. Около полунощ съседите са извикали пожарникари. Рано сутринта пламъците са били угасени.

Четири от децата са от първия брак на майката, казаха от жандармерията.

Огънят е нанесъл щети в съседен апартамент, наложило се преместването на двама души. В спасителния център Шарли-сюр-Марн е създаден център за медико-психологична помощ.

Префектът изпрати "най-искрените си съболезнования на семейството и близките на жертвите", както и на "всички жители на опечаления град".

Последният подобен случай във Франция датира от нощта срещу 16 декември, когато шест души, включително четири деца, намериха смъртта си при пожар в седеметажна сграда във Воз ан Велен, югоизточно от Лион.