Верижна катастрофа блокира трафика по международния път Е-79 между Мездра и Ботевград, като предизвика километрична колона, съобщи местният сайт "БулНюз".

Инцидентът е станал около 15.30 часа в района на разклона за село Ребърково. Ударили са се лек автомобил "Ситроен", автовоз и ТИР.

Шофьорът на колата, движещ се към Мездра, е навлязъл в платното за насрещно движение и се е блъснал челно в автовоз с пловдивска регистрация. След това в тях се ударил турски ТИР.

"Ситроен"-ът е управляван от 58-годишен служител на АЕЦ "Козлодуй". Той идвал от София и пътувал към централата. По първоначална информация, мъжът задрямал зад волана и затова навлязъл в насрещното. Автовозът пътувал към Пазарджик, а турският камион се движел в посока Дунав мост 2, тъй като изпълнявал курс към Германия.

За щастие при инцидента няма пострадали. Водачите са прегледани от екипи на Спешна помощ, но не се е наложило никой от тях да бъде хоспитализиран.

Снимка: Dir.bg

Нанесени са обаче сериозни материални щети по превозните средства. На място се извършва оглед.

Трафикът по натоварения участък от международния път е изцяло блокиран, образували са се километрични опашки от автомобили и в двете посоки.