При кацането на международното летище "Норман Менли" самолетът поднесъл и спрял на ръба на Карибско море, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Падането му в морето било избегнато единствено благодарение на наклона на пясъчните дюни. Носът на самолета бил на по-малко от 3 метра от водата.

При допира с пистата корпусът на самолета се разцепил, десният двигател се откъртил, а левият главен колесник паднал, обясни говорителят на "Американ еърлайнс" Том Смит от централата на авиокомпанията във Форт Уърт, Тексас.

Към 44 пътници са настанени в близките болници със счупени кости и болки в гърба, заяви за АП министърът на информацията Дарил Вас. Четирима души са сериозно ранени, посочи Пол Хол, старши вицепрезидент в летищната управа. Повечето от пострадалите имат порязвания и натъртвания, но нито един от тях не е с опасност за живота, каза той, уточнявайки, че не разполага с повече подробности, включително за щетите, нанесени на самолета.

Говорителка на Федералното управление за гражданска авиация на САЩ каза за Ройтерс, че полет 331 на авиокомпания "Американ еърлайнс" първоначално излетял от Вашингтон. Местни медии съобщиха, че самолетът кацнал в пороен дъжд около 22,00 ч. местно време и пропуснал пистата.

Повечето от пътниците били ямайци, връщащи се у дома за Коледа, посочи министърът на информацията. Пътничка разказа, че по време на полета имало силна турбулентност и екипажът на три пъти прекъсвал предлагането на напитки преди накрая да се откаже. Точно преди кацането пилотът предупредил за нова турбулентност, която според него не била по-силна от дотогавашната.

Летището в Кингстън все още е затворено поради опасения, че опашката на Бойнга може да пречи на видимостта, каза по радио Ямайка министърът на сигурността Дуайт Нелсън.