Съпругата на мъжа, блъснал 19-годишно момче на пешеходна пътека в Своге, заяви, че той и цялото им семейство ще си понесат последиците от случилото се.

Бетина Георгиева каза, че тя и близките й се интересуват от състоянието на пострадалия Богомил и се молят за оцеляването и пълното му възстановяване. Готови са и да помагат, с каквото могат, предаде Нова телевизия. 

Младата жена не може да си обясни как мъжът й Иван Георгиев е блъснал младежа. На видеото от охранителни камери в района обаче се вижда как шофьорът предприема изпреварване точно преди пешеходната пътека на ул. "Дунав", блъска момчето и то изхвърча на няколко метра край пътя.

"И за нас трагедията е огромна, няма какво да кажа. Имаме малко дете. Иван е в такова състояние, че не говори за това. И той не може да обясни. Навел е глава, обяснявам си го с това, че е имало да става... Той не е такъв шофьор, просто лоша шега му е изиграл този десен волан", каза Георгиева.

Според прокуратурата водачът, ударил момчето, има множество нарушения. Голяма част от тях са свързани с шофиране с превишена скорост.

Иван Георгиев е пуснат под парична гаранция

Снимка: Facebook

В сряда Иван Георгиев беше освободен от ареста срещу парична гаранция от 2000 лева и му е отнета книжката. Той е обвинен за нанасяне на тежка телесна повреда. Ако бъде признат за виновен, може да получи от 1 до 6 години затвор.

А лекарите в "Пирогов" продължават да се борят за спасяването на Богомил. Състоянието му остава критично, с пряка опасност за живота.

"Ще си понесем последствията. С каквото можем се помогнем занапред при възстановяването. Само да има Господ да бъде жив", завърши през сълзи Бетина Георгиева.