Самолетът на собственика на "Уолтопия" Ивайло Пенчев е паднал край летище Лесново днес по обяд. Сигналът за инцидента е подаден в 13:24 часа на телефон 112, съобщиха от МВР, като уточниха, че не се е налагала намеса на пожарната.

На място е изпратена линейка от Елин Пелин, която е транспортирала бизнесмена в "Пирогов", където е приет в противошоковата зала, уточниха пред NOVA от Спешна помощ.

Снимка: Булфото

Засега няма опасност за живота на Ивайло Пенчев, съобщи пред БТА директорът на болницата проф. Асен Балтов. По думите му Пенчев е контактен и адекватен. Предстоят допълнителни изследвания, като ще бъде направен скенер на цялото тяло за вътрешни увреждания. Бизнесменът ще остане под лекарско наблюдение.

При приемането му в болницата Пенчев му е съобщил, че е загубил височина на самолета при заход за кацане.

По-късно се очаква допълнителна информация, каза още директорът на "Пирогов".

Снимка: Булфото

По време на полета бизнесменът е бил сам в кабината. По първoнaчaлнa инфoрмaция причинa зa инцидeнтa e oткaз нa двигaтeл на 5 км от летището. Машината се е ударила в дървета и паднала на земята, но бизнесменът е имал късмет, че това  е станало само от много малка височина и то върху треви. 

Снимка: Булфото

Мoдeлът нa лeтaтeлнoтo cрeдcтвo e Skylеаdеr 600, чeшко производство. 

Снимка: Булфото

На мястото беше извършен оглед от експерти.

Ивайло Пенчев е основател е и участва в управлението освен на "Уолтопия" - най-голямата компания за изкуствени катерачни стени, и на Auxionize, AFCM Extrapack, HRT, CompositeX и други.

Снимка: bTV