Консилиум се събира в УМБАЛ "Света Анна", за да реши как да продължи борбата за живота на 34-годишната майка, която вчера сутринта бе блъсната на пешеходна пътека в жк "Дружба"-1, докато пресича с малкото си дете на ръце. 

Младата жена е в реанимацията с тежка черепно-мозъчна травма, много тежка фрактура на бедрената кост и други наранявания, като има пряка опасност за живота й. Приоритет за лекарите обаче е травмата на главата, а консилиумът трябва да вземе решение дали да бъде извършена операция или да се подходи с по-щадящо лечение, заяви преди Dir.bg говорителят на УМБАЛ "Света Анна" Антон Луков.

Същевременно екипът от ортопеди на лечебното заведение също е в готовност да влезе в операционната, тъй като фрактурата на бедрото на жената налага хирургическа интервенция. 

2-годишното й момиченце, което също бе с черепно-мозъчна травма и бе прието в детската неврология на "Пирогов", вече е изписано и е вкъщи с баща си. 

76-годишният шофьор на лекия автомобил, който помете майката и детето на пешеходната пътека, е тестван за алкохол и наркотици. Резултатите са отрицателни. Той е в ареста. Очаква се прокуратурата да му повдигне обвинения, както и да реши дали мъжът ще бъде оставен в килията или освободен.