Издирват жена, изчезнала преди седем дни в Котленския балкан, съобщиха от пресцентъра на Община Котел. Издирвателната акция е организирана от кмета на града Коста Каранашев.

Жената се издирва и от полицията, съобщиха за БТА говорителят на областната полиция в Сливен Първолета Мандинска.

Изчезналата е 60-годишната Елфуда Хасанова Кьойбашиева, която е в неизвестност от 8 септември. Тогава жената за последно се е видяла с брат си.

Издирват я в района между бившия Ловен дом и с. Медвен, а в операцията са включени дрон и полицейско куче.

Началото на издирвателната акция, в която ще участва и кметът, е насрочена за утре, 15 септември. Сборният пункт е в 8:00 ч., пред овчарник, където живее възрастната жена. Ще се включат служители от Районно управление - Котел, екипи от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението", Държавно горско стопанство - Котел и ловни дружинки.

По информация на семейството изчезналата жена е средна на ръст, с прошарена коса.

От Общината призоваха всеки, който има информация за Елфуда Кьойбашиева, да се обади в най-близкото полицейско управление.

"Призоваваме всички жители на град Котел и населените места от общината, които имат време и желание да се включат в акцията и да помогнат доброволно на семейството. В издирването се използват полицейски дрон и куче, но от жената няма следа!", съобщават от общинската администрация.