Двегодишното дете, което почина след падане от стълбите в старата сграда на варненската болница „Света Анна”, се е провряло през парапета, след като е било оставено без надзор, съобщиха от Варненска районна прокуратура, под чието ръководство се разследва случая.

Вчера по обяд момченцето е било на свиждане в родилното отделение. Придружавали са го двама възрастни, като единият от тях е била неговата майка, но въпреки това то се е провряло през парапета на третия етаж и е паднало.

Реакцията на лекарите е била светкавична. Незабавно е била направена спешна операция на детето, но в ранните часове на днешния ден то е починало, допълват от прокуратурата.

Тази сутрин лекарите съобщиха, че момченцето е било поставено незабавно на апаратно дишане. Въпреки усилията на медицинския екип, вечерта то е вдигнало много висока температура - над 40-41 градуса, която не може да се овладее. Тази сутрин сърцето на момченцето е спирало на няколко пъти. Лекарите нееднократно са се опитвали да го реанимират, но макар че са направили всичко по силите си, не са успели да възстановят жизнените функции.

Започнатото досъдебно производство е престъпление по чл.182 ал.1 от НК - родител е оставил малолетното си дете, намиращо се под родителски грижи, без надзор и достатъчно грижи и с това е създал опасност за неговото физическо развитие.

Работи се по всички възможни версии за установяване причините за инцидента.