Разрушиха моста на пътя Царево - Ахтопол, тъй като съоръжението беше компрометирано от наводнението преди дни. 

Решение за събарянето му беше взето след обстойна проверка на военните. Мостът се оказал изключително здрав и събарянето му продължило повече от 3 часа, съобщава Нова телевизия.

Директорът на областното пътно управление инж. Митко Порязов заяви, че монтирането на елементите на временното съоръжение вече е започнало. Теренът е много труден, каза той пред медията.

100-тонен кран и 41-тонен багер участваха в разрушаването на моста. Докато се изгради нов мост, ще има временно съоръжение на неговото място. До изграждането му трафикът е насочен по обходен маршрут, съобщават от АПИ.

Превозните средства до 12 тона от Царево в посока Ахтопол преминават по третокласния път III-9901 Китен - Царево, подминава се входът за Царево и на следващата отбивка се завива наляво покрай електроразпределителната станция и пожарната. След това се преминава през квартал "Мандрата" до ул. "Нестинарка", през квартал "Василико", къмпинг "Нестинарка" до кръстовището за село Бродилово и от третокласния път III-9901 до Ахтопол и обратно, уточниха от АПИ.

Снимка: АПИ

След наводненията в района много съоръжения бяха частично разрушени и движението по тях беше преустановено. Държавата ще възстановява 12 моста, стана ясно до момента при оценката на щетите.

Междувременно беше открит жив човек, обявен за изчезнал от потопа насам в района на Лозенец. С него е установен контакт, съобщи кметът на община Царево Георги Лапчев пред БНТ.

По-рано днес стана ясно, че негов близък е потърсил органите  на реда, тъй като не успял да се свърже с него няколко дни. 

Кметът на село Лозенец пък съобщи сутринта в петък, че от селото има изчезнали хора, които са в неизвестност от деня на бедствието.

Снимка: АПИ