Съботни неволи по родните пътища и магистрали доведоха до кошмарен трафик. Инциденти, за щастие, без жертви, затвориха за часове пътя за Южното Черноморие, образуваха тапи на "Хемус" и Струма", а в късния следобед опашки от коли отново блокираха движението край Маказа, пътен инцидент имаше и на "Тракия" край Ямбол.

След като беше няколко часа затворен, пътят Бургас-Созопол вече е свободен за движение. Възстановено е движението и в двете посоки по пътя след Крайморие, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

По-рано през деня кран падна и рамката препречи шосето в четирите ленти за движение, което наложи намесата на пожарната. След като срязаха рамката, движението беше отпушено, а опашките през това време станаха километрични.

До инцидента се стигна след като неприбраният кран закачи рамката, поставена за ограничение на височината на тировете.

Малко след като рамката беше срязана от пожарникарите и движението отпушено, от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха за нов инцидент - този път на автомагистрала "Струма" в посока Кулата.

Снимка: БТА

Ограничено за кратко бе движението в района след Долна Диканя, на територията на област Кюстендил. Причината - аварирал автомобил и силно задимяване на пътното платно, съобщиха от АПИ. Движението в тази отсечка беше бързо възстановено. Трафикът се регулираше от "Пътна полиция" и беше пренасочван по обходен маршрут автомагистрала "Струма" - Студена - пътен възел "Долна Диканя" - Дупница.

Снимка: БТА

В следобедните часове пътуващите към Гърция отново се оказаха заклещени в километрични опашки. На граничния пункт Маказа се оформиха вече традиционните за лятото колони от чакащи автомобили, дълги между километър-два, информира БНТ.

Традиционно през лятото той се превръща във втория най-натоварен пункт в страната. Преминаването отнемаше между половин и един час заради въведения облекчен режим на проверки.

Снимка: БНТ

Движението по магистрала "Тракия" в посока София, в района на Дражево, област Ямбол, е ограничено поради пътнотранспортно произшествие, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" тази вечер.

Трафикът се регулира от "Пътна полиция" и се пренасочва по обходен маршрут магстирала "Тракия" - Зимница - Горно Александрово - Калояново - Крушаре - магистрала "Тракия".​

По-рано през деня автовоз се преобърна на автомагистрала "Хемус", преди разклона за Ботевград, след тунела Топли дол и също блокира движението.

Снимка: Фейсбук