Шест апартамента са необитаеми след пожар в жилищна кооперация в Чепеларе, съобщи пред БТА ст. комисар Симеон Цървуланов, началник на Районната противопожарна служба в Смолян. Пожарът е потушен, от апартаментите са евакуирани над 10 обитатели.

Огънят в кооперацията е забелязан след 5:00 часа тази сутрин. Пожарът се разраснал бързо, тъй като сградата е с гредоред. Гасенето на огнената стихия е отнело около три часа на пожарникарите. Разследване ще изяснява дали пламъците са тръгнали от намираща се в съседство барака, в която е имало прокарано електричество. Огънят е засегнал частично и съседна къща.

Обитателите на шестте апартамента са настанени при роднини. Общинският съвет в Чепеларе ще заседава извънредно утре, за да се реши как ще бъдат подпомогнати останалите без жилища семейства, уточниха от Общинската администрация. Предвижда се да бъде обсъдено предложение за отпускане на парични суми за пострадалите, както и вариант за настаняване в общинско жилище на едно от семействата, което е с три деца.

По-късно от Общинската администрация уточниха, че предвиденото за утре извънредно заседание на Общинския съвет в Чепеларе се отлага за по-късна дата през седмицата. Общинската сесия ще се състои след уточняване на приблизителния размер на щетите.