Окръжна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняем 64-годишен украински гражданин, за това, че е предизвикал катастрофа, при която са загинали двама души.

Инцидентът е настъпил около 19:50 часа на 1 декември 2023 г. на път I-5 между градовете Крън и Шипка (на разклона за паметника "Бузлуджа"). При управление на товарен автомобил, марка "MAN", обвиняемият е нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на мъж на 85 г. и жена на 62 г., както и средна телесна повреда на мъж на 23 г., пътуващи в лек автомобил, съобщиха от прокуратурата. 

Причина за катастрофата е неправилна маневра и отнемане на предимство от страна на водача на товарния автомобил, се казва в съобщението, като прокуратурата отбелязва, това е установено от събраните до момента доказателства.

Пробите за алкохол и наркотици на нарушителя (с инициали М. К.) са отрицателни. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него. Действията по разследването продължават.