Напълно е потушен пожарът, който вчера пламна на територията на военния полигон в старозагорското село Змейово, каза пред БТА старши инспектор Михаил Михов, началник на група "Оперативен център" към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Стара Загора.

Toй допълни, че "няма опасност нито за полигона, нито за гората наоколо".

Сигналът за пожара бе подаден на телефон 112 в 13:46 часа вчера. Служителите в полигона организираха техника и гасиха с техни сили и средства. Бяха изпратени два пожарни автомобила за подпомагане на дейността им.

На общо 169 сигнала за произшествия са реагирали екипите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" през изминалото денонощие, съобщиха от службата. Ликвидирани са общо 120 пожара, от които 20 са с преки материални щети.

Пожарникарите са извършили 43 спасителни дейности и помощни операции, от тях 14 са били при катастрофи в транспортни средства.

При пожарите има един пострадал. Мъж на 51 години е с обгаряния по ръцете след пожар в къща в Шумен. Причина за възникване на пожара е неправилно ползване на нагревателен уред - бързовар. Мъжът е откаран в болница във Варна.