Буря, придружена с градушка, удари Южното Черноморие. Жена пострада от паднало дърво на пътя Созопол - Бургас по време на пороя. Жената е била в автомобил, когато дървото се срутило върху колата й. Прегледана е в бургаската болница, няма сериозни наранявания, само по крайниците. Освен нея в автомобила е пътувал мъж и тригодишно дете, които са в стрес. На мястото на инцидента се образуваха огромни задръствания. 

Според Флагман на мястото на инцидента е помогнал депутатът от ГЕРБ, зам.- областен управител на Стара Загора Маноил Манев. "Дървото падна пред очите ми. Бурята беше толкова силна, че беше невъзможно да им помогна в първите секунди. Видях, че наранявания имат жената и мъжът, детенцето е напълно невредимо. Стори ми се, че раните им бяха порезни", каза г-н Манев.

По време на бурята улиците на Бургас се превърнаха в реки, падналият валеж е 40 литра на квадратен метър.

Пожарната е реагирала на над 30 сигнала за паднали дървета и наводнени мазета и тавански помещения.

 Незапомнена водна маса връхлетя и Дупница за 15 минути потроши коли и прозорци. Пороят срина цяло стълбище на улица "Родопи". Сгради са наводнени, улични настилки са изпокъртени, има и паднали дървета. 

Проливен дъжд се изля за пореден ден и над София. Най-засегнати от бурята са квартали в полите на Витоша.

Гръмотевична буря се разрази и в морската столица Варна. Силен дъжд, придружен с гръмотевици, започна да вали и в Благоевград.