Мъж е прегазен от бърз влак, докато е лежал на железопътни релси близо до гара "Костенец". Сигналът за инцидента е подаден 12.18 часа. Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство.

Преди по-малко от седмица 59-годишен мъж бе блъснат от пътнически влак край Благоевград. Сигналът за инцидента, който е станал на жп надлез под главния път Е-79, е подаден около 15 часа. Благоевградчанинът е пресичал жп линията преди новия гробищен парк. Той е транспортиран в МБАЛ-Благоевград с политравма и в много тежко състояние. Малко по-късно, въпреки усилията на лекарите, мъжът е починал.

Преди две седмици имаше подобен инцидент с 64-годишен мъж на линията до спирката в село Пали лула, община Бойчиновци. Мъжът е пресичал ж.п. линията пред спирката, но бил бавноподвижен заради заболяване и не успял да се придвижи преди преминаването на влака, който не спира на Пали лула.

При наближаването си към мястото машинистът свиркал, но това не помогнало човекът да пресече по-бързо. Той е загинал на място, по случая е образувано досъдебно производство, уточниха от полицейската дирекция в Монтана