73-годишната пешеходка, която беше в тежко състояние, след като я блъсна кола в Казанлък, е починала в болницата, съобщават от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Трагичният инцидент стана вчера малко преди 19:30 часа на кръстовището на бул. "Княз Ал. Батенберг" и ул. "Старозагорска".

Според информацията от полицията произшествието е между лек автомобил "Опел", управляван от 20-годишен водач, и пресичащата пътното платно 73-годишна пешеходка.

Жената е откарана в болнично заведение, където по-късно е починала. Водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества с технически средства, отчетени са отрицателни резултати.

По случая в Районното управление в Казанлък е започнато досъдебно производство. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Час по-рано, около 18:30 часа, в Казанлък стана и друг инцидент, при който пострада 66-годишен мъж.

Той е пресичал бул. "23 пехотен шипченски полк", когато е бил блъснат от лек автомобил "Фолксваген", управляван от 38-годишна жена.

Мъжът е обслужен амбулаторно и е освободен. Пешеходецът и водачката на автомобила са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, техните проби също са отрицателни.