Пожар гори на територията на военния полигон в старозагорското село Змейово. Tова съобщи старши инспектор Михаил Михов, началник на група "Оперативен център" към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) Стара Загора, цитиран от БТА.

Сигналът за пожара на телефон 112 е получен в 13:46. Служителите в полигона са организирали техника и гасят с техни сили и средства.

Два пожарни автомобила са изпратени към мястото, каза Михов. Той добави, че все още не може да се каже каква площ е обхванал огънят.

Малко преди 19 часа от Министерството на отбраната съобщиха, че пожарът е локализиран, като няма опасност за населените места в близост, а към момента продължава изгасяването на спорадично възникнали огнища.

Огънят е обхванал сухи треви и храсти. В потушаването му участват 60 военнослужещи от състава на полигона с четири военни пожарни автомобила и пожарогасителна техника, две пожарни на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", две пожарни на горско стопанство Мъглиж и Стара Загора, както и техника и военнослужещи от военно формирование 24 850.

На общо 235 сигнала за произшествия са реагирали екипите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) през изминалото денонощие, съобщиха от службата. Ликвидирани са общо 80 пожара, от които 12 са с преки материални щети.

Огнеборците са извършили 149 спасителни дейности и помощни операции през изминалото денонощие.

При пожарите няма загинали и пострадали.