Питбул нахапа дете в централен пловдивски парк. Животното е разхождано без задължителния намордник по препълнената с хора алея. Чрез записи на видеокамери от полицията са установили собственика и е започнало разследване, съобщи БНТ. 

В почивния ден Александър Георгиев се разхождал със 7-годишния си син по централната алея на парк "Бунарджика" до чешмичката. "Отиде да се измие и в това време се появи госпожа с питбул, вървеше спокойно, кучето седна до нея. В момента, в който синът ми мина, кучето отскочи и го захапа зверски от лявата страна на задните части", разказа бащата. 

На препълнената с хора алея настанала суматоха, мнозина се впуснали да помагат. Момченцето е откарано в спешния кабинет на Детска хирургия, където раната е обработена, поставена му е ваксина. Ужасът от преживяното обаче не го напуска.

Александър Георгиев добавя, че детето продължава да е в шок. "Дори когато се вози в автомобила и види куче, изпада в истерия, трепери. Този страх трудно ще отмине", казва бащата.

Според общинската наредба кучета от подобни породи трябва да се извеждат задължително с намордник и на къс повод. Собствениците трябва и да избягват толкова оживени места. Оказа се, че жената, която е разхождала кучето, е приятелка на собственика му. Той е уверил, че ще си понесе санкциите. "Подарил съм кучето. Сигурно е, че няма да представлява заплаха вече за никой", уверява мъжът. 

По думите на бащата обаче имал обратна връзка от граждани, че същото куче и друг път е проявявало агресия. По случая сезиран и общинският инспекторат.