Петима души са сериозно пострадали при катастрофа между два автомобила на пътя Варна - Бургас в района на село Старо Оряхово, съобщават от МВР. Движението в участъка на инцидента се извършва само в едната лента.

В тежко състояние в болница са настанени 2 деца, бременна жена и двамата шофьори, единият от които с опасност за живота. На място са изпратени екипи на пожарна безопасност, които са разрязали смачканите коли, за да извадят пострадалите.

Сигналът за произшествието е подаден малко след 12.30 часа. По първоначална информация на завой челно са се сблъскали автомобили "Ситроен" с българска и "Рено" с украинска регистрация.

Петимата ранени са настанени в болница "Св. Анна" във Варна. Сред тях е 7-годишно дете, две жени на 31 и 54 години, предаде "Фокус". Единият шофьор е 50-годишен, за другия още няма информация - именно той е по-сериозно пострадал.   

Друга тежка катастрофа е станала на пътя Ахелой - Поморие в посока Бургас, съобщиха от Агенция Пътна инфраструктура. Обходният маршрут в посока към областния град е по път Ахелой - Каблешково - Лъка - пътен възел "Бургас - север".