Пет деца в Добрич са пострадали при взрив на буркан с неустановена течност. Три от тях са настанени в многопрофилната болница в Добрич, четвъртото дете е транспортирано в специализираната очна клиника във Варна.

Децата, на възраст от около десет години, са играели в двора на Студентските общежития в Добрич, собственост на "Жилфонд Инвест". По думите на живеещата в същата сграда Стела Иванова, децата са намерили буркан, пълен с бяла течност, който по време на играта им се взривява.

"Просто са си играли зад блока. Намерили са отнякъде този буркан. Нас, живущите, ни съмнява, че е изкаран от мазите", каза Иванова, цитирана от БНР.

Три от децата са приети за лечение в многопрофилната болница в Добрич.

"Две от децата са настанени в отделения по ортопедия и травматология с изгаряния по крайниците и едно е в отделение по неврохирургия с травма в областта на гръбначния стълб", каза директорът д-р Трифон Йорданов.

От полицията заявиха, че по случая се извършва разследване. Материалите са докладвани на окръжния прокурор. Тъй като са малолетни, децата предстои да бъдат разпитани от служители на Детска педагогическа стая, което ще отнеме време.