Междуградски пътнически автобус се преобърна на магистралата Мерсин-Анталия тази нощ. В резултат на това загинаха 9 души, сред които две деца, а 30 бяха ранени, съобщават TRT Haber.

Автобусът, пътуващ от Мармарис за Мардин, се е блъснал в мантинелите на изхода на тунелите в района на район Айдънджик и се е преобърнал. На мястото на инцидента са пристигнали 112 линейки, жандармерия, спешните служби и пожарна. Ранените са откарани в болници.

Губернаторът на Мерсин Али Хамза Пехливан съобщи, че инцидентът е станал на около 01.15 ч. местно време на 170 километра от центъра на града. В пътническия автобус е имало 40 пътници.

"За съжаление в следствие на загуба на контрол автобусът се е преобърнал, загинали са 9 наши граждани, а други 30 са ранени и и прехвърлени в болници в околните квартали и центъра на град Мерсин", каза Пехливан.

Министърът на здравеопазването Фахретин Коджа съобщи, че ранените са прехвърлени в болници с 15 линейки.

Самоличността на загиналите е установена, с изключение на загиналите деца и на една жена.

Министърът на правосъдието Йълмаз Тунч обяви в профила си в социалните медии, че е започнало разследване на инцидента от Главната прокуратура на Айдънджък. По случая са назначени двама прокурори.