Овчарско куче оживя по чудо след жестока битка с мечка. Сблъсъкът между каракачанката и хищника се разиграва в Смолянско. Кучето успяло да спаси стадото с овце, но лечението му ще продължи дълго, съобщава bgonair.

Дни след битката с мечката, тялото на 4-годишното овчарско куче е покрито с дълбоки рани и белези. Хищникът му счупил и два зъба.

"С лапата го е хванала и го е ударила. Беше разцепено чак до долу, имаше две дупки", каза собственикът на кучето - Салих Паша.

Той не е станал свидетел на сблъсъка между кучето му Шарко и мечката. Същият ден по обяд затворил овцете в лятната кошара пред дома му, под надзора на трите си кучета, и отишъл за час до съседното село.

Овчарят споделя, че отгледал и обучил Шарко от кутре.

"Кучето може да умре, но няма да остави овцете. И другите са така, ама другите се пазят повече. Той е най-агресивният", допълни Салих Паша.

От думите му стана ясно, че мечката се разхождала по улиците на Бориково и околните села без страх от хората.

"Тая дупка виждаш ли я? Тя копае дупка, качва се, яде ябълки и заминава. Със страх живеят всички. На Радо му изяде 10 телета. В Черешево на друг - крава. Туризмът ще е дотам - докато нападне някой човек", категоричен е овчарят.