Министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи на брифинг, че няма оцелели при самолетната катастрофа в Северна Македония, а на мястото са открити четири тела. 

Последната информация е буквално от преди 10 минути, че колегите от Северна Македония са успели да стигнат до мястото на катастрофата и има намерени четири тела. Няма оцелели. Телата са превозени в тяхната Съдебна медицина за аутопсия и след това ще можем да потвърдим официално самоличността на загиналите. В постоянна връзка сме с колегите от Северна Македония“, обясни Маринов.

Той посочи, че към момента всякаква друга информация е въпрос на предположения, затова призова за време, за да се изясни причината за катастрофата.

„Към момента вътрешният министър на Северна Македония ме увери, че имат ресурс да се справят с първите и неотложни действия. Ние сме заявили, че сме в готовност да им помогнем при нужда“, каза още вътрешният министър.

От Министерството на вътрешните работи на Македония пък съобщиха, че техни екипи и служители на Комитета по разследване на авиационни произшествия, заедно с прокурор, са на мястото на катастрофата и провеждат оглед. Ще бъде направена и проверка на техническото състояние на самолета "Чесна", с който са пътували семейство Бошнакови.

Самолетът "Чесна P 210 N", пилотиран от 49-годишния Георги Бошнаков, изчезна от радарите вчера около 17.16 ч. българско време. Малко по-късно македонските власти съобщиха, че едномоторната машина се е разбила край Солунска глава - най-високия връх на планината Якубица в Македония. В чесната са пътували съпругата на Бошнаков - Калина Корнажева и двете им дъщери - 18-годишната Биляна и 14-годишната Гергана.

Издирвателните дейности снощи бяха прекратени заради настъпилата тъмнина, лошото време и изключително тежкия терен. Районът на катастрофата е труднодостъпен.