В реанимацията остава 52-годишната жена, която във вторник бе залята с киселина, предстои й операция, съобщи дежурният лекар в Университетската болница "Свети Георги" д-р Яна Янева пред БНТ.

"Засегнати са горният и долният крайник. По долната половина на лицето и част от шията има дълбоки изгаряния. Жената е контактна и адекватна, нощта премина спокойно. Приета е в реанимация, поставена е под постоянно наблюдение, стабилна е", обясни лекарката.

"Жената има съпътстващи заболявания, но нямаме усложнения от тази гледна точка. За момента няма опасност за живота ѝ", добави д-р Янева.

Категорично е становището към момента, че жената е залята от нападателя си с корозивна течност. "Все още не можем да кажем дали това е киселина, или основа", заяви лекарката по Нова телевизия.

"По-скоро е киселина, но не можем да потвърдим все още със сигурност. Пострадалата е получила дълбоки изгаряния в областта на лицето, но контактна и адекватна.

"Не е споделила информация дали е разпознала нападателя си", добави още лекарката.

Инцидентът стана във вторник по обед, когато непознат и маскиран мъж влязъл в апартамента на пострадалата в район "Тракия" в Пловдив. Тъй като жената е трудноподвижна, а в дома ѝ идвали често клиенти, вратата била винаги отворена.

Тя се е занимавала с ясновидство. След като плиснал в лицето й корозивната течност, нападателят избягал.