Моторист загина, а спътничката му е тежко ранена, след като са били блъснати от шофьор на лек автомобил, който е избягал след сблъсъка. При инцидента е пострадал и случаен пешеходец, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Сигналът за катастрофата, която е станала в центъра на града - на кръстовището на бул."Генерал Столетов" и ул. "Цар Иван Шишман", е подаден в 19.40 часа.

На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Мотористът и спътничката му са транспортирани към Университетската болница, но по пътя мъжът е издъхнал. Пешеходецът е прегледан и е настанен за лечение в болнично заведение, без опасност за живота.

Водачът на лекия автомобил е напуснал местопроизшествието, като е изоставил колата си недалеч от местопроизшествието. 

Малко по-късно от полицията в Стара Загора съобщиха, че виновникът за поредната трагедия в града на липите е установен и задържан. 

Същевременно протестите срещу безотговорното шофиране в Стара Загора продължават. Тази вечер десетки граждани се събраха на кръговото на ул. "Христина Морфова", близо до мястото, където в петък 18-годишен ученик - син на известен местен бизнесмен, блъсна с БМВ-то си три млади жени на тротоар.

Основният мотив на инициаторите на протеста е фактът, че са подавани множество сигнали до отговорните органи за безконтролното шофиране или "дрифтене" в тази част на града, но те не са взети под внимание.

"Протестирам срещу комплексарщината на пътя, която от години тормози нормалните хора и то не само в Стара Загора. Гневът на хората е абсолютно справедлив, защото това, което се случи е поредният инцидент и полицията и прокуратурата трябва да се задействат и да защитят хората", коментираха хората от протеста.

По-рано днес протестиращите блокираха за два часа и входа на Районната прокуратура и нахлуха вътре, докато в сградата имаше брифинг за катастрофата. Стана ясно, че 18-годишният шофьор е задържан за 72 часа, той има 4-месечен стаж като шофьор, но има и предишни провинения, включително и фиш за превишена скорост. 

Протестите продължават и в понеделник, като гражданите се събират в 8,30 пред сградата на КАТ в Стара Загора.