Пилот е загинал при авиоинцидент в землището на село Юлиево, Община Мъглиж тази сутрин. Сигналът е получен около 8.30 часа. 

Катастрофата е станала по време на полет за селскостопански цели. По информация на казанлъшката телевизия "Прес ТВ" загиналият се казва Румен Иванов, а делтапланерът му аварирал, докато извършвал пръскане на селскостопански масиви с препарати.

Иванов от дълги години се занимава с делтапланеризъм. Той е един от основателите на делтапланеризма в България и собственик на най-голямата фабрика за производство на делтапланери в страната, които продава по цял свят. Бил е и инструктор по летене. 

Румен Иванов

Снимка: Facebook

Това е пореден инцидент в леката авиация у нас.

В неделя около обяд двумесен самолет се разби край Ихтиман. На място загинаха пилотът Иван Костадинов и спътничката му Вяра Лозанова. От първоначалния оглед на мястото, където е станал инцидента, стана ясно че машината е започнала да губи рязко височина и се е разбила. Разследващите работят по четири версии - технически отказ, лошо време, влошаване на здравословното състояние на пилота или пилотска грешка.