Още едно по-силно земетресение беше регистрирано тази вечер с епицентър Симитли. След като тази сутрин в 10:41 ч. беше отчетен трус с магнитуд 3,9, тази вечер в 19:20 ч. земетресение от 4,4 също беше усетено от жителите на Симитли, Кресна и Благоевград.

Няма сигнали за нанесени щети и пострадали. Хората са притеснени, тъй като това е поредното от няколко земетресения, което разлюляха Симитли и региона.

Следващият трус бе в 20,20 часа със сила от 2.5 степен и дълбочина от 11.4 км. Общо 10-и пъти днес земята в района на Симитли и Благоевград се разтресе. Всички са с епицентър на около 3-4 км от Симитли в Крупнишкия разлом.

Първият трус в региона бе регистриран в 09:17 часа, на 4 км от град Симитли. Той е с магнитуд 3,3 по скалата на Рихтер. 25 минути по-късно, отново в същия район е регистриран още един трус с магнитуд 3,2. В 10:31 ч. района беше разлюлян от магнитуд 3,9 по Рихтер. Трусовете бяха усетени както в Симитли, така и в Благоевград. След това последваха още няколко по-слаби земетресения.

Районът на Симитли е един от най-силно земетръсните в България. Преди години, там е регистрирано и най-опустошителното земетресение - Крупнишкото.