Полицията в Смолян разкри шофьор, който предприема рисково изпреварване на пътя Чепеларе - Асеновград, след като случаят бе заснет във видео, качено в интернет.

При опит да изпревари без никаква видимост шофьорът на колата влиза директно в насрещното и се разминава на косъм от сблъсък с джип. "Убиец на пътя" написа под кадрите Кръстина Димитрова, която е заснела колата.

"Колата, която заснехме, малко преди това изпревари нас и влезе пред нас буквално броня в броня. Слава богу, ние имахме дистанция, в която тя можеше да се прибере. Минути по-късно водачът отново започна да изпреварва. Съпругът ми видя по-рано идващия насреща джип и намали, за да оставим място на човека да се прибере, в случай че не успее да изпревари, което беше абсолютно невъзможно", каза пред bTV Димитрова.

"Ако насрещният шофьор не беше успял да спре и съпругът ми не беше отнел газта, за да му остави място да се прибере, кадрите щяха да са много по-стресиращи", отбеляза още тя.

Водачът на колата е 66-годишен мъж от София. Предстои той да бъде призован в сектор "Пътна полиция" при ОДМВР-Смолян, за да даде обяснение по случая, съобщиха от полицията. Очаква се сведения да съобщи и свидетелката, заснела видеоклипа.

От полицията в Смолян призовават и останалите участници в движението, включително и водача на насрещно движещия се автомобил, да сигнализират на тел. 0301/ 35 521, 112 или в най-близкото поделение на МВР и да съобщят телефон за връзка с тях.