Катастрофа с жертва стана в сряда привечер на моста "Чавдар" в София. От МВР съобщиха за БНТ, че мотористът е починал ма място.

На мястото има екипи на Военна полиция и редовната полиция. По непотвърдена информация загиналият е служител на Министерството на отбраната.

Свидетел разказа пред екипа на националната телевизия, че мотористът се е движел по моста в посока "Хаджи Димитър", но не е успял да вземе завоя. Моторът му е изхвърчал и се е ударил в спрял джип на светофара. 

При сблъсък с лек автомобил, водачът на двуколесното возило е паднал на шосето и е починал, уточниха от полицията пред БТА.

Двадесет и две тежки катастрофи са станали в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР на своя уеб сайт. Пострадали са 29 души.

За денонощие полицията установи 23 водачи, шофирали след употреба на алкохол, и 13 - след употреба на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Десет души са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 13 - с над 1,2 на 1000, един е отказал тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 13 водачи, един е отказал да бъде тестван.

Снимка: БТА

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО