Благоевградчанка на 20 години е загинала при инцидент с влак в района на полигона край града, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Сигнал за инцидента е получен около 12:40 часа днес. Пътническият влак, движещ се в посока от Симитли към Благоевград, е блъснал младата жена, в резултат на което тя е починала на място.

По първоначална информация две жени са пресичали жп линията в района на разклона за село Церово на нерегламентирано място. По информация на БНТ те са били майка и дъщеря. По-възрастната е преминала първа линията и не е видяла какво се е случило. Пред разследващите майката е обяснила, че не са чули влака. Посетители на откриването на мотосезона, които по това време са били на полигона пък казват, че са чули звуковия му сигнал. Той бил продължителен и си помислили, че машинистът ги поздравява.

Влаковете в района са спрени. От БДЖ информират пътуващите, че има забавяне на бързия влак Кулата - София поради инцидента. Влакът ще продължи своето движение след приключване на следствените действия и разчистване на железния път, допълват оттам. Някои от пътуващите във влака вече са извозени с лични автомобили, други са все още на място и чакат освобождаването му.