25-годишен мъж и 15-годишно момче са пострадали при катастрофа тази сутрин и са настанени във видинската болница, съобщи БНР.

Произшествието е станало към 7,30 на главен път Е-79 при разклона за с. Арчар между бус с турска регистрация и лек автомобил с видинска регистрация.

Пострадали са 25-годишният водач на леката кола и 15-годишният му спътник, и двамата от Белоградчик. Шофьорът на буса е тестван за наличие на алкохол, пробата му е отрицателна.

Оперативна група извършва оглед на местопроизшествието, а екипи на Пътна полиция регулират движението в района, информираха от полицията във Видин.

Временно е ограничено движението и в двете посоки по главния път, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Всички превозни средства изчакват на място, като спазват указанията на служителите на "Пътна полиция".

Петима души са загинали, а 27 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие 

Петима души са загинали, а 27 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Тежките катастрофи са 22.

В София тежките пътни инциденти са пет, а леките - 24. Ранени са шестима души, няма загинали.

От началото на месец октомври в страната са станали 230 тежки пътнотранспортни произшествия с 25 загинали и 281 ранени. От началото на 2023 г. 419 души са загинали, а 7094 са ранени при 5421 тежки катастрофи. В сравнение с данните за същия период на миналата година загиналите на пътя са с 22 повече.