Мъж от Казанлък е настанен в отделение «Реанимация» на УМБАЛ – Бургас с опасност за живота, след като сутринта се опитал да пререже гърлото си. Инцидентът станал в Морската градина в района до ресторант "Воденицата". Той се самонаранил със счупена бутилка пред очите на полицаите.

Мъжът е локализиран от полицейските служители малко преди да си посегне - след подаден около 08.35 ч. сигнал от млада жена. Тя разхождала в Морската градина двугодишното си дете, когато внезапно и без причина непознат започнал да я замеря с буци пръст и подръчни средства. Жената дала описание на непознатия, който минути по-късно е установен от полицейски автопатрул. Забелязвайки служителите на реда, бръкнал в раницата си, извадил стъклена бутилка, счупил я и с остатъка от стъклото се наранил в областта на гърлото.

До пристигане на екипа на «Спешния център» полицейските служители оказали първа помощ, като се опитали да спрат обилната кръвозагуба, настъпила вследствие на самонараняването. 31-годишният мъж от Казанлък е откаран в УМБАЛ – Бургас и настанен за лечение. Разпитани са свидетели – очевидци на инцидента. Иззети са видеозаписи от разположени в близост до местопроизшествието камери. Започнало е разследване.