Мъж на 47 години от Цар Калоян загина при катастрофа на пътя Разград - Русе. Сигналът за пътното произшествие е получен около 17:00 ч., съобщиха от ОД МВР - Разград. 

Говорителят на ОД МВР - Разград Илияна Георгиева обясни пред БТА, че две леки коли са се сблъскали челно в района на рибарниците след Цар Калоян, в посока Русе. Мъжът пътувал с автомобил "Форд" от Русе към Цар Калоян. Заради движение с несъобразена скорост е навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в движещия се там джип "Тойота RAV4". В автомобила са пътували две жени - водачка на 30 години от Ветово и 24-годишната ѝ спътничката от Бъзън. При сблъсъка джипът се преобърнал по таван в крайпътна канавка. Пострадалите са откарани в разградската болница и настанени под наблюдение в хирургичното отделение, за живота им няма опасност. Загиналият мъж е изваден със съдействието на пожарникари, тъй като е бил затиснат в автомобила. Свидетел на произшествието е станал румънски гражданин, чийто автомобил е леко пострадал при инцидента, каза още Георгиева.

Тя добави, че причините за катастрофата са в процес на изясняване. В момента се прави оглед на мястото на произшествието. Движението на превозни средства в района на катастрофата се извършва в едната лента, посочи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград.