Военнослужещи от 4-ти артилерийски полк Асеновград оказват помощ в погасяването на пожара край село Искра, община Първомай. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Модулът е в състав от 26 военнослужещи. Те се присъединяват към усилията на екипите на място след искане на областния управител на Пловдив и ще подпомагат действията на служителите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

По-рано от пресцентъра на Районната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) в Пловдив съобщиха, че пожарът в боровата гора край първомайското село е локализиран, но гасенето ще продължи до обяд и на място ще остане дежурен екип за наблюдение.

От РДПБЗН - Пловдив казаха, че Областната дирекция е изпитала затруднение с множеството пожари през последните няколко дни. Снощи на място са се отзовали седем противопожарни екипа от различни служби на дирекцията.

В гасенето са участвали над 60 души - пожарникари, доброволци, горски работници, местни жители. На терен все още са седем екипа от пловдивските пожарни служби, посочиха от РДПБЗН, цитирани от БТА.

За изминалите 48 часа на територията на областта са получени сигнали за 59 произшествия, потушените пожари са 42. Няма пострадали хора.