Шофьор на лек автомобил буквално влетя в двор на къща рано тази сутрин в столичния квартал "Княжево", на влизане в София, малко преди бензиностанция ЕКО. 

Сигналът е подаден малко преди 7,30 часа, съобщиха за Dir.bg от Столичната дирекция на полицията (СДВР). В сигнала е съобщено за един пострадал - вероятно шофьорът, който е откаран е в болница за преглед.

След катастрофата се е образувало огромно задръстване, като според очевидци започва от бензиностанцията до село Драгичево.

Във Facebook групата "Катастрофи в София" съобщават и че в "Княжево" четири коли са се ударили заради т.нар. черен лед, при който на пръв поглед асфалтът изглежда влажен, но всъщност е покрит с тънък прозрачен лед.

В пътни инциденти в страната само за последното денонощие са ранени общо 14 души За щастие, няма загинали. Установените тежки катастрофи са 12, съобщават от МВР. 

За района на София за последните 24 часа пък има един тежък инцидент, при който е пострадал един човек, добавят от ведомството на Иван Демерджиев. 

Снимка: Facebook/Катастрофи в София, Надежда Дойчева

От началото на месеца "войната на пътя" е отнела живота на 26 души, ранени са 365 човека. От началото на 2023 година по пътищата на страната са станали 756 тежки катастрофи, загинали са 61 души, ранените са 956, показва статистиката на МВР.

Тази сутрин поради мъгла е намалена видимостта в районите на Тополовград, Ивайловград и Вълчово Ханче, област Бургас, показват данните на Агенция "Пътна инфраструктура".