9-метров кораб с около 20 души на борда е изчезнал между Бахамите и Южна Флорида. Издирването му, продължило 84 часа, е безрезултатно, съобщава американската брегова охрана и местните медии.

Корабът Mako Cuddy Cabin е напуснал Бимини (Бахамите) в понеделник в посока към езерото Уърт (Флорида, САЩ). След като не е достигнал дестинацията си в очакваното време, е била алармирана американската брегова охрана, която незабавно е започнала издирването му. На площ от около 27 359 квадратни километра, "приблизително два пъти по-голяма от Масачузетс", според съобщението на американската брегова охрана, не са открити следи от кораба и от пасажерите.

От бреговата охрана призоваха всеки, който има информация за изчезналия кораб, да се свърже с нея възможно най-бързо.

Районът, в който е изчезнал корабът, е в рамките на т. нар. Бермудски триъгълник - площ от един милион квадратни километра море под формата на въображаем равностранен триъгълник, свързващ Маями, Пуерто Рико и Бермудските острови.

Няколко мита за изчезването на самолети и лодки при мистериозни обстоятелства донесоха зловеща слава на този район, който е една от най-натоварените морски и въздушни транзитни зони в света.