55-годишна шофьорка и спътникът ѝ в колата са с травми, след като 19-годишен водач предизвика катастрофа на пътя между Кърджали и Момчилград, съобщават от Областната дирекция на МВР в Кърджали.

Инцидентът е станал в късните следобедни часове. По първоначални данни младият водач ударил автомобил "Сеат", управляван от 55-годишната жена. След сблъсъка удареният автомобил скъсал мантинелата и се преобърнал.

55-годишната шофьорка е приета с комоцио в хирургичното отделение на МБАЛ "Д-р Ат. Дафовски", а спътникът ѝ е насочен за настаняване под наблюдение отново в хирургия, с оплаквания от болки във врата и крайниците, като не се установени фрактури.

Освен двамата приети в кърджалийската болница, за преглед в спешното приемно отделение на лечебното заведение е бил насочен и 16-годишен пътник от мерцедеса.

Вследствие на катастрофата беше затруднено движението по пътя в посока Кърджали - Момчилград, като то бе пренасочвано в едната лента.

По данни на МБАЛ "Д-р Ат. Дафовски" непълнолетният пътник от мерцедеса е прегледан. Той е без травми и патологични отклонения.

Общото състояние на настанените за лечение и наблюдение пострадали към момента е стабилно, за живота им няма опасност, допълват още от пресцентъра на кърджалийската болница.