Автомобил се запали тази сутрин в тунел "Витиня". Автомобилът е пътувал от Варна към София. Инцидентът стана в 7:40 ч., съобщават от МВР.

По първоначални данни колата се е самовъзпламенила. На място са изпратени пожарни екипи от Елин Пелин и Ботевград, които са погасили огъня за минути. При инцидента в тръбата в посока София няма пострадали.

Трафикът се регулира от "Пътна полиция". Първоначално то се осъществяваше по обходен маршрут: при 35-и км на АМ "Хемус" движението се отбиваше по път I-1 Ботевград - София. В момента вече движението в тунела е пуснато. 

Снимка: Фейсбук

"Ако такъв инцидент стане на друго място, в друг тунел, може да завърши трагично", коментира пред БТВ Диана Русинова новината за пожар в тунел "Витиня". В "Тази сутрин" тя отчете, че всички системи за сигурност на ремонтирания тунел са сработили.

"Състоянието на тунелите е изключително тревожно. Особено тези на АМ "Струма" и по Кресненското дефиле. На този етап те не покриват дори минималните норми за безопасност", коментира Русинова.

"Наскоро ремонтиран е този тунел, разполага с всички съвременни средства, обезопасен е по най-добрия начин. Има специална система за изчистване на дима. Този гъст черен пушек, който се виждаше, вероятно е заради активираната система, която го изкарва навън", обясни Русинова.

Тя посъветва, ако вътре все още има хора, те да следват специалната маркировка и да се евакуират от тунела възможно най-бързо.