Катастрофа блокира движението на АМ "Тракия" край Пловдив, посока Бургас. Километрова колона от автомобили се е образувала заради пътен инцидент на територията на старозагорска област, в района на 158- ми км. Поради тази причина движението се отбива по обходен маршрут още от с. Шишманци, съобщиха от полицията. 

За два пътни инцидента, съобщи за БТА Ивелин Иванов, говорител на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Той допълни, че на място има полицаи, има пострадали, но все още не е ясно какви са нараняванията им. По първоначална информация петима са пострадалите. Четирима са закарани в болница в Пловдив. 

В 17:14 часа става по-леката катастрофата като тя е само с един леко ранен. Тридесет минути по-късно на 157-и километър е станал вторият, по-тежък инцидент.

На мястото са се образуваха задръствания. Обходният маршрут бе: пътен възел "Белозем" - Опълченец - Оризово - пътен възел "Плодовитово" - АМ "Тракия", се посочва на сайта на Агенция "Пътна инфраструктура".

Движението по АМ Тракия бе възстановено към 19,50 часа. 

По възможност да се избягва пътуването по това направление на магистралата до приключване на работата около катастрофите, съветват от АПИ. 

Към 19,50 часа бе възстановено движението при 159-ти километър, както и това при 9-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът в участъка на 9-ти километър беше временно затруднен поради катастрофа и се пренасочваше в активната и аварийна лента на магистралата.