Четирима души са откарани в болница след катастрофа между три автомобила на изхода на Шумен, в района на пети километър. В един от автомобилите пътували директорът на Областната дирекция (ОД) на МВР ст.комисар Георги Гендов и още двама ръководни служители на полицията в областния град, съобщиха от пресцентъра ѝ.

Пътното произшествие е станало малко преди 10:00 часа. Водач на автомобил "Фолксваген" с русенска регистрация се движел от седми километър към Варна. На главния път водач на лека кола "Сузуки Вагон" завил наляво, в посока Шумен, след което ударил движещия се по път с предимство фолксваген. След удара е блъснат и спрял на знак "Стоп" на изхода на Шумен лек автомобил "Тойота" с шуменска регистрация.

За оказване на помощ на пострадалите са насочени три екипа на спешна помощ. В шуменската болница са откарани четирима души, трима от сузукито и пътник от фолксвагена. В автомобила "Тойота", в който са пътували директорът на ОДМВР - Шумен ст.комисар Георги Гендов, заместник - директорът комисар Пламен Тодоров и комисар Веселин Захариев, няма пострадали. До пристигане на медиците ръководните служители на полицията са оказали психологическа подкрепа на пострадалите. Те са откарани за преглед в шуменската болница, където е установено, че не са сериозно пострадали и нямат телесни повреди.

Водачите на трите автомобила са правоспособни. Тествани са за алкохол и наркотици, пробите им са отрицателни, съобщи още говорителят на Областната дирекция на МВР Ася Йорданова.

Пътното произшествие е само с материални щети, леко ранени са петима души, а пътното платно е почистено, допълни Йорданова.

Двама души са загинали, а 15 са ранени при 11 тежки пътнотранспортни произшествия в страната, регистрирани през изминалото денонощие, съобщиха от МВР на сайта си по-рано днес.