21-годишният Стоян Д. Стоянов от Добрич е лишен от правото да управлява моторно превозно средство за срок от три години, уточниха от съда, цитирани от БТА.
Тежката катастрофа стана на 8 юни т.г. Тогава 21-годишният Стоян и негови приятели празнували рождения ден на 23-годишния Диян в село Кранево. Около 2 часа призори Стоян, рожденикът Диян и сестра му - 19-годишната Гергана, потеглили с лек автомобил "БМВ" към Добрич. Шофьорът навлязъл със скорост повече от 140 км в час в завой в село Славеево, но не могъл да овладее управлението, колата излязла от пътя и се ударила в дърво. Диян и Гергана загинали на място.
След инцидента шофьорът избягал от мястото на произшествието. Негов приятел го отвел в болницата в Добрич, където му е оказана помощ. Там първо отричал, че в колата е имало други хора.
При връщането на мястото на катастрофата било установено, че братът и сестрата са починали. Диян е получил разкъсвания на сърцето и контузия на главния мозък, а Гергана е имала контузия на мозъка, разкъсвания на сърдечната стена и черния дроб.